Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

Ki dönti el?????

2019. július 24. - csakegyErika

Ismét olyan vélemény, amivel (egy darabig legalábbis - lásd Plasticfreejuly, ahol csak-csak kiderül hogy igazam volt anno úttörőként!)  egyedül vagyok........

Na kérem. Vannak a pedagógusok - mutasd a fizud nettó 165.ezer ft, diploma, 8 év tanulás, stb. valóban, megalázóan kevés. Orvosok? Folyamatosan nyomják a képünkbe hogy ők is  alulfizetettek.                                    

Kedves alulfizetett honfitársaim!

Íme egy link, ahol olvashattok a csatornatisztítók munkájáról. Tudod, ők azok, akik kiszedik a csatornából amit beledobáltok, beleöntögettek, és több méteres !!! zsírdugókká áll össze. Kiszedik, hogy ne bugyogjon fel a csatornalé a lakásotokba. Ott állnak ők térdig a trutyiban. Vagy a  kukásautón dolgozók, akik rángatják a nehéz kukát, dobják fel az autóra, van rá pár percük, ugranak fel, mert indul az autó, és ott dudál mögöttük a kocsisor, ők kapaszkodnak a bűzben??? A másik linken hasonló gusztusos állásokat találtok, van köztük hullamosó, stb. És biztos vagyok benne az ő nettó fizetésük nem nettó 165.ezer ft, sokkal-sokkal magasabb. És tudod mit? Nem cserélnék velük.

Igen, lehet utálkozni. DE: ezeket a munkákat is el kell végezni.

AKKOR MOST MI VAN? Melyik munka ér többet? Aki embereket tanít? Aki embereket gyógyít? Csak azért mert okosak voltak, volt pénzük a  szüleiknek őket iskoláztatni,  szerencsések voltak hogy abba a családba, abba az országrészbe születtek?  A szülésznő, akik tisztogatja a kismamát, igen, forog a kamera, zokog a büszke apuka, a szülésznő pedig szerényen törölgeti ami a babával együtt jön, vér, stb, inkább nem sorolom mi minden jön ki a megerőltetéstől....őket nem látja senki. Odalentről más ám a látvány mint odafentről. És mi van azzal, aki halottakat mosdat, sminkel? Aki csatornában gyalogol? Aki kukát emelget? Ha nem viszik el a szemetet (megtörtént Nápolyban is, Budapesten is, sorolhatnám), ellepnek minket a bogarak, patkányok. Ha ezeket a munkákat nem végzik el, vége lenne kényelmes kis világunknak. Pár évvel ezelőtt a kőműves az egyik leglenézettebb munka volt, most pedig többet keresnek mint egy egyetemi professzor. Igazságos ez így? Nem tudom. Mi határozza meg a munka árát? Úgy tűnik a kereslet. Kevés a kőműves? Kérhet bármennyit, megfizetik.

Melyik munkás ér többet? Akinek diplomája van vagy aki a mocskunkat takarítja?

Azt hiszem még nem láttam sztrájkoló szülésznőt..... sem sztrájkoló csatorna tisztító munkást. Pedagógust annál többször.

 

Ki dönti el melyik munka értékesebb? Aki többet tanult? Aki mocskosabb munkát végez? Cseréljetek egy napra.

 

http://www.borsonline.hu/aktualis/orias-zsirszornyeket-rejtenek-a-csovek-a-bors-utanajart/170516

https://www.life.hu/csalad/20120906-a-vilag-legveszelyesebb-munkai.html

2019.07.24.

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr3914979116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása