Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

Miért molesztálnak gyerekeket a papok?

2019. április 12. - csakegyErika

Idézet hiteles forrásból:

 

XVI. Benedek nyílt levélben közölte, miért molesztálnak gyerekeket papok

XVI. Benedek expápa nyílt levélben írta meg álláspontját arról, hogy miért van annyi szexuális abúzus az egyházon belül. A 2013-ban visszavonult egyházfő az 1960-as évek szexuális forradalmát hibáztatja, szerinte amiatt alakultak ki homoszexuális "klikkek" az egyházon belül,írja a BBC.

XVI. Benedek a Klerusblatt című német katolikus lap által közölt írásában úgy véli, a pedofília nem volt "akut" a 80-as évek végéig, és "Isten hiánya" okozta a jelenséget. Az egyetlen megoldás erre, hogy engedelmeskedünk és imádjuk urunkat, Jézus Krisztust. 

                                   ----------------------------------------------------------------------------------

A cikk még folytatódik, nagyjából ezt fejtegeti tovább.  Annyiban egyetértek a cikkel, hogy  valóban az utóbbi 10-20 évben szaporodtak meg ezek az esetek (vagy most kerültek napvilágra, ki tudja). Tegyük hozzá gyorsan, nem csak az egyházban , hanem úri berkekben is, úgy adnak-vesznek gyerekeket a Dark weben, hogy csak kapkodjuk a fejünket, lehet választani, nem, életkor, etnikum, kinek mire van gusztusa no és pénze.                        Az egyházi ügyek okát én inkább a cölibátusban látom, ami tudtommal a Bibliában nem szerepel (azt is hányszor újraírták),  csak hagyomány. Hagyomány, ami főleg a katolikus egyházra jellemző, és, mint látjuk, csak nem bírják betartani. Gondoljunk csak be, ha azt mondják, ne gondolj az ALMA szóra, üvölteni szeretnél, hogy ALMA-ALMA-ALMA. Egyfolytában igyekeznek elnyomni a gondolatot, küzdenek a testük ellen, több-kevesebb sikerrel. Mire jó ez, tiltani valamit, amit úgysem lehet betartani, inkább bujkálnak-hazudoznak-beteg dolgokat művelnek, és a nagy semmiért, mert egy buta betarthatatlan törvény betűjéhez ragaszkodnak. Nem hinném, hogy  Krisztus szeretetét így kell kimutatni. Vannak egyházak, ahol házasodhatnak a papok, lehetnek gyermekeik, és nyugodtabbak is. Fel nem fogom, mi szükség egy olyan emberi törvényre, ami a természet törvényei ellen szól.

2019.0412.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr7514759366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása