Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

Ünneprontás - vigyázz ez itt a sötét oldal

2020. március 24. - csakegyErika

Félreértés ne essék, nem vonom kétségbe a hősies helytállásukat. Látom a képeket, videokat e emberfeletti teljesítményről. Egészségügyi dolgozók. Akik ugye orvosok, asszisztensek, ápolók,ÉÉÉÉÉS ahogy több posztban is megjelent: a háttér, az  őket kiszolgáló személyzet, takarítók, portások, stb.

Tőletek kérdezem, akik miatt átírták a "Neked írom a dalt"c. számot, akiknek panelrengetegben tapsolnak, stb.

Jut eszedbe néha, most hogy ott állsz a vártán, jut eszedbe te orvos, aki szemrebbenés nélkül tettél zsebre nemrég többhavi fizetést, te ápoló, aki bent vihorásztál és  a kinyíló-becsukódó ajtón át láttuk hogy vígan kávézol, te takarító, aki hazavitted csekély fizetésed kiegészítendő a WC.papírt, és frissen szült kismama sírva üldögélt a wc.n, jut eszedbe hogy "Ma nekem, holnap neked"? Jut eszedbe, mit tettél évekig? Hány családot keserítettél meg?

Pedagógusok, akik most rettegtek, mert bebizonyosodik, hogy nagy részetekre nincs szükség, mert a digitális oktatás kiszorít titeket? Akik nem értetek az okostelefonhoz, informatikához, és most rettegtek, jut eszetekbe az a kislány, akit nem védtetek meg, szemet hunytatok a bántalmazás felett, mert bántalmazó kisfiú  nagyhangú, sokpénzű apukájának pitiztetek? Akik elfogadtátok az egyszerű földi szerdai napon anyuka által sütött süteményt, és emiatt egy kicsit jobb jegyet kapott az a kislány? Jut eszetekbe, akik hatalmaskodtatok, mindenki felett állónak hittétek magatokat, hogy "Ma nekem, holnap neked"?

Sorolhatnám még szakmák képviselőit, de nem teszem. Jogászokat. Politikusokat. Üzletembereket.

Legyen ez a járvány memento. Soha ne feledjétek, hogy nem vagytok sérthetetlenek, nem vagytok különbek. Mindannyian egyformán születünk és egyformán távozunk el. "Csak" emberek vagytok. EMBEREK vagytok! Nem istenek. Hát ehhez tartsuk magunkat, mindannyian, ha majd egyszer túl leszünk mindenen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr4015551834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása