Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

Csillámpónik gyülekező

2018. augusztus 11. - csakegyErika

Nagyobbik kislányom egy ötletes, értékes ember. Felnőttek közt jobban megérteti magát, mert a korabeli gyerekek még most 17 évesen sem vevők a fanyar humorára, jópofa beszólásaira, inkább a felnőttek, akik felüdülnek a társágában. És, mint sokan, az élet úgy hozza, hogy körégyűlnek az üres, jellegtelen, de magukat jól eladni tudó emberek, akik isszák a szavait. Rajzolni nem igazán tud (de kiadványszerkesztőnek tanul az élet különleges csavarjai miatt), de roppant kreativ. Ő kitalálja, a másik megrajzolja-megalkotja. naná azé a dicsőség aki kivitelezte, mert 1. ilyen világban élünk, 2. a tanár  nem keresi a forrást. Pl. ha a tanár azt mondja, "Állatos karszalag készítés", születik 30 db egyforma csillámpóni, és az én kislányom kitalálja a "Fogyatékos állatok tárhelye", és beilleszt  egy kancsal lajhárt.  A  tanára díjazza a kreativitást, ha valaki különbözik,, szerencsére. Ő attól ideges, hogy van egy ötlete, ami rettenetesen különleges ,  amit kézügyesség híján nem tud megvalósítani, de elmeséli, és vannak barátai akik tehetségesek mint a nap, azaz rajzolnak mint az álom, és az ő ötletét úgy lerajzolják hogy szinte életre kel. Nyilván a dicsőség azé aki lerajzolta, és a kutyát nem érdekli ki találta azt ki. Ezek az emberek energiavámpírok, ötlet híján másokat figyelnek, és előadják amit hallanak. Az a bánata, hogy hiába kreativ, ha nem tudja megmutatni azt ami benne van. És rossz ötlet arra biztatni, hogy gyakorolj, rajzolj, mert ő sose fog úgy rajzolni mint a másik kislány, ő nem erre született. Ahogy a Bibliában is "írva vagyon", ő másféle tálentumot kapott. De hatalmasat! És erre kellene koncentrálni, ezeket az ötleteket gyűjteni, a megvalósításra egyszer amikor jönnie kell itt lesz az a társ, aki megrajzolja, legyártja úgy, hogy a dicsőség közös. Mert nem elég a tehetség, a legfontosabb az alázat, és a kitartás.

U.i. Én már öreg vagyok, agyam mint a szita, rosszul is hallok, és elsőre felét sem fogtam fel annak amit mondott, hát megkértem ismételje el. Be kellett vallanom, hogy a blogomba szeretném kiírni. Ő nem szeret a középpontban lenni (arra ott van a másik tesó). Az nem igazán vigasztalta, hogy a blogot kb. 1 ember olvassa és az is a tesó :) , közölte, ha nyerek a versenyen, én jól meggazdagodok, ő pedig papírdobozban fog a híd alatt lakni:) 

A humorunk eléggé hasonló.

2018.08.11.

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5714175023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása