Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

Nőnap, kinek? Minek?

2019. március 09. - csakegyErika

Bizonyám. Kedveskéim. Boldogan végeznék egy felmérést az érintettek körében (2-essel kezdődik a személyi számuk), kell-e nekik a nőnap ünneplése? Annyi mindent ünneplünk, ezt ,speciel , sztem nem kéne. Egy olyan dolog, amiről nem is tehetünk, és nem is szolgáltunk rá. Csak azt hogy nők léteznek, nem kellene ünnepelni. Volt anno egy kedves jó kollegám, aki gyakran elsütögette azt a viccet, hogy a nőknek azért van 1-el több agytekervényük, mint a tyúkoknak, hogy ne .......szóval izé, az udvar közepére. Hát kb. És azért van igaza a viccnek, mert most komolyan, ennyire primitivek vagyunk? Nőnap, csupa nagybetűvel, a virágboltok fullon vannak, szegény pasik, kötelesség teljesítve,  a sok virág pár nap után ott köt ki a szemétben, pedig milyen sokba kerültek........ennyi? Ezzel ki vagyunk fizetve? És büszkék vagyunk erre? Inkább sírni kellene, hogy ennyire egyszerűek. Virág, oszt csá. Nekem nem kell a virág az év egyetlen napján, én az év összes napján elfogadnám, hogy pl. kedves férfi emberi lény aki kinyitja asszonykája előtt a Zajtót, én meg gyövök 3 gyerekkel, de úgy odavágja, hogy a zórom koppan. Vagy a kedvencem,  amikor férfit pincér férfi vendégeket vesz először észre, ily szelektiv a látása. Aztat nem lássa hogy ott ültünk gyermekekkel félórája, jött falkatárs, és megjött a látása. Hát erről  beszélek kedveskéim.  Nem kell piros szőnyeg, nem kell kocsiderék virág, csak normális bánásmód. Egész évben. Ja, hogy az fárasztó? Ilyen ez a szelavi. Vagy mondhatnám, C'est la Vie.Az biztos, egyszerűbb egy csokor virággal letudni a nőnapot, aztán mehet minden tovább. Azt már csak csemegének mesélem, de pszt, pszt, hogy nőtársaim rászolgálnak ám , de nagyon. Volt pár év, amikor pedagógus szakszervezeteknek könyveltem, és felmerült, milyen ajándékot kapjanak a tanárNŐK a nőnapon a szakszervezettől. Felvetettem, van egy összeghatár, én pl. értelmes ajándékot adnék: esernyő, vasaló, de pl. hasznos lenne egy Pick szalámi is,  bármi ami ehető. No kaptam is felháborodott pillantást a helyi szakszervezeti  vezető NŐtől: egy cserép virág, természetesen! Hisz nők vagyunk, nem? No comment. Attól hogy nő vagy nincs agyad? Cserép virág? Sajnos csak ennyike. 1. Elvárják. 2. Ennyit várnak el. Egyszerű kis lények, akiknek tényleg semmi igényük oszt csá. Nők. Akik az Ő napjukon csapatostul mennek saját magukat  ünnepelni........ez a nagy magyar szomorú valóság. Ha nektek ennyi is elég, nincs értelme többet adni........

2019.03.08.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr214678328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása