Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

Pirosbetűs napjaink

2018. szeptember 30. - csakegyErika

Ez itt a női szakasz.   

Ha kedves olvasóm személyi számod nem 2-essel kezdődik, kérlek, itt hagyd abba az olvasást, és keress fel más oldalakat. Sport, autók, bármi. Köszönöm.

No, most hogy magunkra maradtunk, beszélhetünk a hü...ve...... no azt hagyjuk meg a reklámoknak:)

Közvéleménykutattam, ismét. Egy kis kitérő: Carrie Bradshow-ék szerint az 50  - kis csúsztatással - az új 30.          Ő tudja, tartsuk mi is magunkat ehhez:)

Barátnőimmel megállapítottuk, gyermekkorunkban, anno, az 50 éves nő, nos, az már az idősebb korosztály tagja volt. Az 50 éves férfi, az már vénembernek számított, gyerekfejjel így gondoltuk. Milyen gonosz is a gyermeki szem. De ahogy elfogy körülöttünk a 70-60-as korosztály, lassan mi leszünk a faluban az 50 éves "nénikék".

Szegény Ihász Gábor is ilyesmiről énekelt, igaz ő a 30-asokról: "Ma már csak anyám szólít úgy hogy "kisfiam", de a gyerekek közül bácsiznak sokan."

Bizony, eljön ez is.  Eleget hallottam, sok évvel ezelőtt, hogy a változókor, no az aztán nem fáklyásmenet. Hiába ilyen-olyan gyógynövény, a hőhullámokat senki sem ússza meg.  S azok nem válogatnak: Helytől, napszaktól függetlenül, orvul támadnak. Valaki így írta le: mintha egy vödör vízzel nyakon öntenének, mint egy zuhany, nem is hasonlít a nyári verejtékezéshez, ez iszonyú mennyiségű csapadék. A fejtetőn a haj tövénél a pórusokból mintha kis hangyák másznának elő.

Egy előnye van: az, eltaláltad. Bizony. Elmúlik. Nyista. Vége. Nincsenek többé "piros betűs ünnepek" , nem "jön a Mikulás", ki hogy nevezi. Nincsenek hasi görcsök, mindjárt felrobbanok idegrohamok. És mennyit lehet spórolni lányok amikor már nem kell venni "felszerelést":) Gondolhatjuk.

Szabad vagy,bármit megtörténhet, és nem lesznek következmények. 

Hát nem így van.

Az O.K, hogy 1 gonddal kevesebb, de elmúlik az, amitől az vagy aki. Nem vagy már nő. Valahol félúton a nő és a vég között. Először csak jé, megint elmaradt? Aztán:  hallelujja. És még aztánabb: inkább kérem vissza a babaruhát, én még nem akarok öregasszony lenni! És innentől kezdve az összes pletykalap összes celeb-nője 50, mit 50, 55 fölött szül, a jó édes anyját.  Te meg itt állsz, kiszáradófélben levő kóró, lehet már a férfiaknak sem kellesz.....és hallgatod  a 3. barátnődet, akinek havi 10 napig még a füle is olyan..........hogy akasztaná fel magát.

És egyszer csak, mint a tavaszi harmat, valami cseppek jelennek meg reggel ámuló szemeid előtt. A cseppekből másnapra óceán lesz, s te rohansz az éjjel-nappaliba cuccot venni, mert tavaly kidobtad a kukába az utolsó mementót is, rohadjon meg ha már nincs rá szükséged. Ééééééééééé meg jött, bizony. Hascsikarás, hogy a falat kaparod. Melleid AA-ról D-re nőnek.  Fogadat összeszorítva, de mosolyogsz, ragyogsz, újra nő vagy, a boltban vén taták maguk elé engednek, ismeretlen férfiak mosolyognak rád...... várjatok még őszirózsák, még nyár van a szívedben.

2018.09.30.

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr1814273697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása