Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

És ki fog dolgozni?

2018. február 14. - csakegyErika

Ezt be kell hogy másoljam:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiába próbálták ösztöndíjjal népszerűsíteni a hiány-szakképesítéseket, annak nem volt egyértelmű pozitív hatása, ahogyan a korai iskolaelhagyók szakmaszerzését szolgáló programoknak sem - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megbízásából készült, a Népszava birtokába került nem nyilvános, 2017 júniusi jelentésből.

A lap szerint a hiány-szakképesítések támogatására 2010-ben hozták létre a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjat, ám az eredményekből nem olvashatók ki pozitív irányú változások, a hiányszakmák továbbra is népszerűtlenek.

A jelentésben az áll, hogy a lemorzsolódás csökkentését és a korai iskolaelhagyók szakmaszerzését célzó Arany János Programok és a Hídprogramok sem javítottak sokat a helyzeten.

A Népszava cikke szerint legutóbb tizenegy éve volt olyan magas a korai iskolaelhagyás aránya Magyarországon, mint 2016-ban. Miközben Magyarország egyre távolodik a kitűzött céltól, miszerint 2020-ra 10 százalék alá csökkentenék a korai iskolaelhagyók arányát, a tagországok összesített átlaga folyamatosan javul.

Problémát okoz továbbá, hogy a pedagógusok száma drasztikusan csökken és hogy elöregednek a tanárok.

A jelentés összegzése szerint megállapítható, hogy az elmúlt időszakban bevezetett szakképzési intézkedések hatása nem tudta megfelelően ellensúlyozni a korábban elindult kedvezőtlen folyamatokat.

Megtiltották a szakképző iskoláknak, hogy önállóan nyilatkozzanak a sajtónak Iránymutatást kaptak a hivataltól: ha megkeresik őket, először is hírzárlatot kell elrendelniük.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eddig a cikk. Innen a folytatás: a szülők felelőssége óriási. Megértem én, hogy szeretnének kicsiny gyermeküknek szebb jövőt, kényelmes tiszta munkát, de könyörgöm. Amíg élünk, enni kell, lakni kell, ruházkodni kell. Ok, csirke jön Kínából, szépen világít a sötétben. Ruha is jön onnan. De mi lesz az építőiparral? Ki fog házakat építeni, mit csinálunk ha elromlik a zár, és még sorolhatnám. Bizony, a szülők hibája, hogy nem ösztönzik arra az idióta elhájasodott 10 évesen 80 kg-os fiacskáikat, hogy ne a számítógép előtt buzuljanak, legyenek férfiak, dolgozzanak......... á hiába is mondom. Sok idióta 40-50-es szülő, aki azt hiszi, jót tesz a kölykének azzal hogy megkíméli a hájas valagát.

2018.01.08.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr4213669674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása