Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

TV, régen és ma

2018. február 06. - csakegyErika

Annyira érdekes. Tegnap eszembe jutott egy film, még a 80-as évek végéről: "Kismaszat és a Gézengúzok". Kedves kis történet, egy cuki, zongora zenével. A történet egyszerű, egy gyermek könyv "megfilmesítése", de a szereplők!!!! Igazi színész óriások : Bodrogi, stb. Ki az aki a nyomukba ér? Egyet sem tudok mondani. Vagy vannak, de "eltemetve" vidéken. Győrben Járai Máté. Zseniális. Évek óta azon töprengtem, "régen minden jobb volt" :) de tényleg. Micsoda filmek, sorozatok voltak! Keménykalap és krumpliorr, Utánam srácok, Le a cipővel. Ugyanilyen jó filmek, sorozatok jöttek kintről is: Kórház a város szélén, Forró szél........ Mesefilmek. Palacsintás király, Csaló az üveghegyen......Rádiókabarék. Szilveszteri műsorok. Karácsonyi, igényes műsorok. Vetélkedők, viccesek, és valódi tudást igénylők. Riporterek: Friderikusz Sándor, Vujity Trutko, Frei Tamás.....Színészek: Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Zenthe Ferenc, Kulka János..... sokan meghaltak. Akik még élnek is alig bukkannak fel. A mai Story megadta a választ. Bár a Story inkább pletykalap, most van benne egy érdekes cikk a kereskedelmi televíziózás hőskoráról. Pintér Dezső nyilatkozata: "Hiányoznak azok a hazai gyártású műsorok, amik igényesebbek lehetnek. Nem találunk elég alkotót, producert, szerkesztőt, akik ezeket a programokat megfelelő színvonalon elkészítették volna." Ez nagyon, nagyon szomorú. Felnő egy nemzedék, akinek a tv nézés a pucér valóságshow? Valóban erre kíváncsiak az emberek? Annyi könyv van, naponta érkeznek új könyvek. De ki olvassa el ezeket? A gyerekek, tisztelet a kivételnek, nem mondok vele újat, alig-alig olvasnak. Nem akarnak semmi erőfeszítést. Egyszerűbb és kényelmesebb, sőt ingyen van, a számítógépen, mit számítógépen, telefonon olvasni. Jó dolog a technika, ha nem megy az emberi kapcsolatok kárára. Lassan átveszik felettünk az irányítást. Én is elolvasom a híreket a neten, hisz ott azonnal megkapom, de kell az élő kapcsolat: megnézem a tv-ben is, olvasom az újságot is. Szeretem az újságok, a könyv illatát. A monitornak nincs szaga - bár szerintem pár év és megoldják ezt is, ahogy a 4D moziban van vízpermet, jön majd a képernyőből is, nem kell sokat várni. Olvastam egy nagyszerű könyvet pár éve, ROBOKALIPSZIS a címe. Érdemes elolvasni, ami benne van, már nem utópia.

2017.11.15.

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr713640914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása