Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

Minden napra......... egy vita

2019. augusztus 08. - csakegyErika

Idézet a Kisalföld c. napilapból:

"Locsmándi Árpádék azért is költöztek Harkára Sopronból, hogy tyúkokat neveljenek a falusias környezetben. Idővel a szomszéd beperelte őket."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Itt kezdődött a bonyodalom.Olvasom a kommenteket, a legtöbben a feljelentő szomszédot ítélik el, mondván, mennyivel jobb a házi tojás mint a bolti. Ezt aláírom, ok, nem is ezzel van a baj. Adott egy család, aki éldegél békésen a falu szélén. Odaköltözik egy másik család, akik elkezdenek gazdálkodni, és mindent elkövetnek hogy szabályos legyen. A gond a hangokkal , a szagokkal , és a növekedő állománnyal van, állítja az, aki már korábban is ott lakott. Nyilván, ha most költözne, nem menne olyan helyre, ahol állattartás van - amit viszont engedélyez a helyi rendelet.

A régebbi lakó helyzetét annyiban át tudom érezni, hogy laktunk - szerencsére csak ideiglenesen - olyan helyen, ahol pár utcával odébb lovakat tartottak. A gyerekeknek tetszett, nekem  - inkább nem ismétlem azokat a szavakat amiket akkoriban használtam. A  lovakkal együtt járnak a legyek, sőt, több centis bögölyök is, amik nem csípnek, hanem szinte harapnak. Ablakot  alig tudtunk nyitni a bögölyök és a szagok miatt, teregetni kint lehetetlen volt, még a ruhák is bevették azt az iszonyatos szagot.  Csak azon csodálkoztam, hogy a többi szomszéd miért tűri, ennyire igénytelenek lennének?

Azt is aláírom, hogy ne mű ételt együnk, hanem igazit, és azt valahol meg kell termelni.  Valahol, távol a lakott környezettől. De 500-600 m2-es telkeken, ahol egymás szájában élnek, lehetetlen a távolságtartás. Az önkormányzatoknak meg nem érdeke a nagy, több ezer m2-es telek, mert abból nem sok haszna van. Az lenne a jó, ha kijelölnének, a lakott területtől különálló, állattartási területeket, no erre semmi esélyük sincs. Hogy ne az összes fotelhuszár kommentelő a korábban ott lakó szomszédot fikázza, hogy aki sok pénzért családi házat vásárol, mert zöldövezetben szeretne élni, ha nem akar, ne kényszerítsék szagokkal, állatokkal, bogarakkal együtt élni.

2019.08.08.

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr7515000836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása