Gondolatok, történések, csak úgy, magamnak, és annak, aki véletlenül rám talál az internet rejtett bugyraiban :) Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

erikablog

erikablog

Villogni igen, de NO kötelesség

2018. február 05. - csakegyErika

A kislányok egy katolikus iskolaközpontba jártak, ahol van óvoda, általános iskola és gimnázium. Kényelmes dolog a három gyereket egy helyről összeszedni, aki logisztikázik gyerekekkel és különórákkal az tudja miről beszélek. Később úgy alakult, a középsőt felvették a Táncművészeti iskolába, a nagyobbik középiskolába ment, úgyhogy ahány van annyifelé hordom őket � sokan vagyunk így. A vasárnapi mise kiskoruk óta része az életünknek. Soha nem fogom megérteni, mi motiválja az embereket hogy ide írassák a gyereket aztán fittyet hányjanak a szabályokra? Amikor a nagyfiam kicsi volt, akkor épült az Apor (így hívják). Akkoriban egy sznob, elit réteg iskola volt. Mára már felhígult, sokan azért jönnek ide mert útba esik. Amikor az óvodát kezdtük, még válogatás is volt, elbeszélgettek a szülővel, miért szeretne ide járni, és várólista volt. No ez már nincs. Vannak viszont olyan szülők - mert mindig a szülő a kiindulási pont, a gyerek csak követi az adott mintát - akik azt gondolják ok, ez nekem jár, de nehogy már bárki is bármit előírjon, és szabotálnak. Az évnyitón cinkos mosollyal jófej apuka vagányan mutogat a gyereknek, aki s kisujján pörgeti az iskola egyen-nyakkendőjét, fel nem venné, mert nehogy már őket bárki erre kényszerítse. Járnának csak Angliába ott még egyenruha is van, és nem csak ünnepségeken. Ha ennyire nem bírja minek jött ide? A másik, itt, mivel nem kertészeti vagy bármi iskola, elvárható a heti szentmise látogatása, ezt igazolni is kell, van egy kis füzetke, amibe a mise végén pecsételtetni kell. No, találékony anyukák végigülik nagy keservvel, és lám, a kezükben vagy 5 misenapló virít, megkapja a pecsétet minden megkímél gyermek, ide sem kell jönnie. Jófej apukák fent a karzaton végig nyomják a telefont, mellette csinos 80 kg-os pitbull frizurás fiúcska nyom. Senkinek szava sem lehet rájuk, ők büszkén feszítenek, mert itt voltak. nagyon elszomorító, hogy ilyen rossz példát mutat a gyereknek, hogy hajrá kisfiam, a szabályok ránk nem vonatkoznak.

2017.10.29.

A bejegyzés trackback címe:

https://erikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr3513637564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása